Kapitola 2.

 Tým, že osobnosť je priamo spätá s ľudským životom, zameriava sa prevažne na fyzické stránky života a nato,

čo by sme mohli nazvať prosperujúcim prežitím. Preto práve osobnosť plánuje všetko, čo chceme, a duša vytvára naše túžby a potreby. Túžba sa rodí v srdci a vždy je za ňou láska. Potreby a túžby sú pre našu existenciu nevyhnutné, zatiaľ čo chcenia" sú pre náš rast tiež potrebné. V každodennom živote je nesmierne dôležité udržiavať medzi týmito dvoma položkami potrebami a chcením, dušou a osobnosťou rovnováhu. Pomáha nám to žiť pokojný, naplňujúci a uspokojivý život v harmónii (jednote). Osobnosť, ktorá vychádza z mozgu, je prepojená s naším nervovým systémom, očami a fyzickými zmyslami. Často sa prehnane zaoberá tým, čo je viditeľné, najmä fyzickým zjavom. Pretože sa snaží robiť to, čo je najlepšie pre dušu, má sklony k rýchlym úsudkom. Osobnosť totiž skutočne pracuje v prospech duše a usiluje sa to robiť čo najlepšie pre nás. Vaša osobnosť by neexistovala bez duše, ktorá ju vytvorila. Tak aký máte z toho pocit? Uľavilo sa vám, keď viete, že vaša osobnosť je pod- statnou súčasťou výtvoru vašej duše? Teraz sa pozrieme ako spolupracujú osobnosť a duša, hlava a srdce na urýchlení vášho života a napĺňania jeho účelu.

Ahoj. Stále sa necítim okej. Stále cítim poznatky z minulosti čo zasiahli moje ja. Neprepadám toľko myšlienkam no srdci si ta nosím. Tak ako stretávam osobnosti sprevádza ma samota. Bude to ešte dlhá cesta cítim to. Čo ma pohne viac... ako svetlo na konci môjho srdca? A ten tlak ustupuje no teplota ho dokáže znova prebudiť. Neviem kde si, neviem s kým si, neviem ako sa máš. Zaujíma ma to ale nemôžem ťa kontaktovať. Potrebujem aby si bola v kľude ničím nerušená hlavne nie mojou pozornosťou. Som v tichosti a vnímam, čakám, netlačím na nič. Chcem ťa vidieť žiariť pretože sila ktorá v tebe drieme chce priechod. Využijú správne nech vidíš svet a nech svet vidí teba. To je tvoja cesta. Máš v sebe umenie, citlivú dušu ktorá túži po rovnováhe pre všetkých, pre pochopenie. A ako budeš znova padať budem tam stáť. Budem stále tu nech sloboda tečie pomedzi prsty, vzduch sa schladí a pôda zvlhne a oheň stíchne. Lebo príchod tvoj nastane pokiaľ budeš veriť signálom duše ktorá kontaktuje tvoju osobnosť.


A ten sen bol veľmi zvláštny, pretože ste tam boli všetci. Počasie nad nami sa zatiahlo a my sme s úsmevom na seba pozerali. Počuli piesne ktoré tvorili harmóniu prítomného okamihu. Nebolo to čo tvorilo pokoj...boli ste to vy ako som tam stal a padali mi slzy od šťastia, videl som vašu budúcnosť ako napreduje vaša duša. Našli ste osobnosti ktoré tvorí povaha a vytvára myšlienky tvorenia. Som pyšný na vás pretože mate vyzie predstavy o svojich snoch a idete si za tým. Dážď ktorý sa spustil nás nezastavil a my sme ďalej pokračovali v zábave a kričali od radosti, ten moment zapečatil moje rany na tele ktoré mám. Záblesky na oblohe sprevádzajú zvuky hromobitia ktoré otriasajú s našimi dušami... Ako môžeš stabilný kolobeh rozhodiť ? Zlo krúži nám nad hlavami a ako chceme bojovať s temnotou na duši keď nevieme vytvoriť svetlo ? Hlas nás sprevádza tancujúcimi krokmi blaženej slobody túžiacej po neobmedzenej harmónii krotene láskou . Dokážeme stlmiť pád keď nás ovládanú emócie ? Raz za čas stojím nad kazetou pretáčam si rok 2012 , 2016 , 2018, 2019…. Tu došla páska, je na nej napísane: minula minulosť s prítomnou prítomnosťou a ďalekou budúcnosťou s láskou Joe.



Na výprave pustým svetom nie je zázračný život, ani prítomný okamih, je to zlomok sekundy kedy čakáme na drop. Ta posledná pol sekunda čakajúca na prevrat emócii. Stali ste tam tri . Rozhovory o polnoci vysvetlenia krokov prečo sa stali ale chápete niekto moje kroky ktoré vás chránili a hnali dopredu ? Verím že ich pochopíte že samota nás sprevádza ako tieň v slnečných rozpálených dňoch. Cítim ako mi padá na vlasy studený dážď a ja sa môžem znova nadýchnuť. Ako som vravel : je to tandem pre oči a sólo pre srdce… cesta nekonči lebo hviezdy ktoré žiaria na oblohe reprezentujú vašu prítomnosť na tejto planéte. Život čo ma naposledy naučil je... Ak niekoho miluješ nechaj ho ísť… ak sa nad tým zamyslite je tam neskutočná krása slobody ktorú som nebol schopný dať. Pretože toxicitu ktorú nesiem v sebe je veľmi deštruktívna, preto som odháňal od seba milovaných a držal sa samoty. Ta mi pomohla spoznať samého seba natoľko že sa začala meniť moja postava a tak som spoznal svoje skutočne ja. Keď sa necháš sprevádzať myšlienkami ktoré mám o samote toto som naozaj ja. Čo je viacej v emočnej nerovnováhe viac ako ty sám ? Toto ste vy takto tvoríte energiu okolo vás. Ten dážď je chladný , mam úsmev na tvári pretože pociťujem chlad z okolia zatiaľ čo moje telo je horúce a dokáže rozpoznať rozdiel. A pokiaľ horí moje srdce, duša cíti vzduch, som stále nažive a to je to plátno na ktoré maľujem svoj príbeh. Nie je to tapeta ale čerstva maľba ktorá nikdy neskonči ani po telesnej smrti, budem tu stále v každom kuté z vás pokiaľ sa spolu nestretneme tam hore. Ak som vo vás zanechaj kúsok dobra, porozumenia a pochopenia môj osud sa napĺňa. Nejdem sa s vami lúčiť chcem len povedať, stretneme sa zas. A bude to oveľa krajšie a vzácnejšie pre nás pretože nazbierame príbehy zážitky ktoré si rozpovieme ba niektoré aj zažijeme spolu. Môj plán ? Nechám si v tichosti pre seba kvôli väčšiemu dobru.

Texty píšem úprimne , nechávam dojem.


Stačíš, taký aký si, so všetkými svojimi chybami a nedokonalosťami. nedovoľ, aby ti niekto povedal niečo iné. vaša cesta životom je jedinečná a hodnotná a je formovaná vašimi skúsenosťami a perspektívami. neboj sa byť sám sebou a prijať svoju individualitu. prijmite veci, ktoré vás robia jedinečnými, aj keď nezodpovedajú štandardom spoločnosti. pamätajte, že ste milovaní a oceňovaní za to, kým ste, a že vaša prítomnosť v tomto svete má svoj účel. snažte sa byť najlepšou verziou samého seba, ale nikdy nezabúdajte, že ste dosť takí, akí ste.

Citujem...cítim...

Milovať znamená byť zraniteľný
Miluj čokoľvek a tvoje srdce bude ohrozené
Ak si chceš byť istá, že zostane neporušené, nesmieš ho dať nikomu
Starostlivo ho zabaľ do záľub alebo luxusu
Zamkni ho bezpečne do rakvy alebo do skrinky svojho sebectva.
Ale v tej rakve, v bezpečí, tme, bez pohybu a vzduchu sa všetko zmení
Srdce nebude zlomené, stane sa nerozbitným, Nepreniknuteľným, nenapraviteľným
Milovať znamená byť zraniteľný.

Pil...

Až pokým sa nám truhle nespoja v podzemí.

Prekvapuje vás zistenie, že pôvodcom myšlienok je srdce prostredníctvom duše a nie mozog prostredníctvom osobnosti? Uvedomujete si, že pôvodným mysliteľom je duša? Je to skvelé, však? Čím viac dokážeme spustiť hlavu do srdca, tým ľahšie si dokážeme predstaviť ďalekosiahle možnosti svojho života. Keď to zvládate už celkom prirodzene, vyvinie sa vám aj schopnosť vytvárať originálne myšlienky. Pretože osobnosť veľmi rada kopíruje alebo imituje a duša je zase rada vodcom. Spomeňte si na tie prípady v živote, keď ste sa niekoho pokúšali kopírovať. Dopadlo to pre vás dobre alebo bol výsledok neprirodzený a falošný? A aké to bolo, keď ste sa vydali vlastnou cestou a spoľahli sa na vlastné myš lienky? Zdali sa vám prirodzenejšie a progresívnejšie?

Celý život je len o tom ako ho strávime. Nie je lexikón o niečom a nikdy ani nebude, chcem ti povedať že to čo robíš je odraz tvojej minulosti. No čo chcem aby si pochopil aby si trávil tak ako ty chceš. Chcem aby si sa stretával s priateľmi a pozeral sa im do oči. Teraz ide o prítomný okamih kedy si všímate jeden druhého... fantastické veci čo každý dokáže. Ti čo majú väčšiu silu, ti čo majú lepšiu hlavu, ti čo majú lepšie vnímanie. Každý z vás je povinný dopĺňať nedokonalosti tomu druhému. Teda pokiaľ, ich miluješ vtedy pochopíš že vytvárate dokonalý moment, ľudí ktorý si vážia pravé toto , to je recept na šťastie. Každý jeden chce byť milovaný a chce milovať, tak isto byť obdivovaný . Kde sme stratili chváli ? Kritiku mame vždy na prvom mieste však ? No povedz mi prečo sa pretekáme od základnej ? Každý vieme kto bude prvý no zároveň každý vieme kto bude posledný. Tu sa vytvára zlo od ktorého sa odvíja daný názor a niekedy posmech. Nie je to škola ktorá nás deptá, ale súťaživosť medzi sebou. Prečo mame potrebu sa porovnávať ? Vidíš v zrkadle môj odraz alebo svoj ? Zamysli sa a dotuj nedokonalé, a pre teba dokonalé bude dotovať tvoje nedokonale. Už rozumieš čaru života ?

Chcem ťa vyvolať ako momenty z analógiu, kedy prvý krát sme sa spolu prechádzali v tme . Dokonale mi chýbaš … tvoja duša tvoj smiech… požičaj mi tvoje oči nech nachvíľu vidím ako ty, nech dlane sa dotknú ako vtedy a my vzlietneme. Tie bozky nikdy neprišli no prichádzaš v mojich snoch .ako kométa padáš no tvoje lúče neprestavajú žiariť. Tvoja nekonečná vytrvalosť no silná nedočkavosť robí tvoju tvar tak krásnu, hlavne vtedy keď vnímaš na tu chvíľu. V ušiach znie ton ktorý nie je tvoj no chcem aby to prestalo pretože mi záleží na tebe viac ako samému na sebe. Snívaš stále aj po tom čo sa vyspíš? Tie objatia sa zapečatili rany po ostrom boji voči sebe pretože keď milujeme niekedy ich chránime pred sebou samými.


Premýšľali ste niekedy o tom, prečo ste vlastne tu a aký je zmysel vášho bytia? Prečo ste sa narodili práve v ten konkrétny deň, v určitom čase, určitým rodičom, v určitej krajine, pod určitou konšteláciou planét a do éry, ktorá vás naplnila istou špecifickou energiou? Bola to všetko iba náhoda alebo je v hre nejaký hlbší vesmírny plán? Všetci rozmýšľame o tom, prečo sme tu, a zdá sa, že túžba odhaliť zmysel života je s pribúdajúcim vekom stále naliehavejšia. Ako deti máme celý vzrušujúci život pred sebou. Nie je to tak? Nič sa nám nezdá príliš ťažké, stačí sa na niečo sústrediť, vložiť do tejto túžby celú svoju energiu a všetko sa splní. Deti sú nesmierne úzko späté s dušou a duchovnou dimenziou. Nikdy nepochybujú o svojich fantáziách a bezhraničných možnostiach tvorenia. Keby sa nám podarilo myslieť a konať tak, ako to robia deti, boli by sme na najlepšej ceste spomenúť si na dary a zručnosti, ktoré sme si priniesli do tohto života, a začať ich používať.

Každá jednotlivá duša má na svojej trblietavej podstate (energetickom poli) zaznamenané odtlačky spomienok, ktoré získala a nazhromaždila po všetky životy na 2 alebo kdekoľvek inde. Duša je ako obrovský záznamník, z ktorého sa nič nestratí. Moderná elektronika využíva na programovanie a uchovávanie pamäte kryštalickú technológiu a duša pracuje na veľmi podobnom princípe. Vaše energetické pole (alebo aura) má kryštalickú podstatu a je prirodzeným záznamníkom. Preto máte jedinečné vlastnosti založené na svojich osobných skúsenostiach. Stačí ich iba uložiť a potom, keď treba, vytiahnuť a použiť. V tomto ohľade ste jedineční , nepodobá sa vám žiadna z duší, ktoré boli kedy vytvorené.

Pretože ste jedinečnou energiou, máte v každom živote určité ciele, ktoré si prajete dosiahnuť. Tieto ciele si stanovujete ešte pred inkarnovaním do ľudského života. Vychádzajú z toho, čo z vesmírnej podstaty v tom ktorom živote potrebujete zažiť a stelesniť. Ciele určené pre tento ľudský život dosahujete pomocou zručností, ktoré ste sa naučili a zapamätali si počas minulých životov. Navyše sa v tomto živote učíte nové životné postoje. Máme všetci účel života? Áno, všetci máme svoj jedinečný účel v živote! Každý z nás to pociťuje ako akúsi vnútornú túžbu. Prejavuje sa to ako túžobné prianie dosiahnuť počas života niečo veľmi dôležité.

Toto dychtenie po naplnení účelu sa môže začať už v mladosti .Stáva sa, že človek presne vie, prečo je tu, a rozhodne sa ísť na vec a dokázať to už zamlada. Iný prípad je, že až v dospelosti tuší, čo by rád robil, a cíti, prečo je tu, ale ovládne ho strach a zabráni mu sledovať tento ciel. Ďalšia situácia môže nastať, keď človek nemá žiadnu vedomú predstavu o tom, prečo je tu, a nemá ani potrebu to zistiť. Zmena uňho môže nastať, až keď ho nejaké životné udalosti prinútia zamyslieť sa hlbšie nad zmyslom jeho existencie. Kde ste na tejto škále „vedenia“ vy? Hľadáte účel svojho života, ale nie ste si istí, kde a ako máte začať? Alebo už v skryte duše viete, prečo ste tu, ale čakáte na nejaký vnútorný impulz, ktorý vás inšpiruje a povzbudí ísť a naplniť svoj vnútorný potenciál?

Na to, prečo ste tu, v čom ste dobrí a čo je váš účel, si najľahšie spomeniete, ak sa vrátite do detstva. Pretože keď sme na Zemi noví, máme nové telo a čerstvý postoj nezaťažený zodpovednosťou, a práve vtedy sme najbližšie duchovnej dimenzii a nášmu účelu. Tretie univerzálne tajomstvo hovorí o tom, že svoje prirodzené schopnosti aby vám pomohli naplniť váš jedinečný životný účel. Ak ste si do tohto života priniesli preto, si chcete spomenúť, čo sú vaše prirodzené schopnosti.

Dosiahnutie bodu zlomu. Duchovne hľadajúci sa po tisícročia stretávajú s tým, že pred úsvitom vedomia a prebudením bytia často prechádzajú nevyhnutným obdobím prepadov a pádov. Už ste tým prešli? Alebo to zažívate práve teraz? Či vás toto obdobie života ešte len čaká?

Boli ste už niekedy na podobnom dne? Že ste spochybňovali všetko, čomu ste kedysi verili? Body zlomu prichádzajú v akomkoľvek veku a zväčša keď ich najmenej čakáme. Moja rada znie: nebojte sa bodov zlomu. Môžu sa stať katalyzátorom, ktorý vám pomôže prepracovať sa k účelu vášho života a rozšíri vám zmysel bytia.

Prebudenie

Každý závažný bod zlomu alebo ťažká životná kríza nám poskytujú príležitosť prebudiť sa. Môžete sa opýtať: „Z čoho sa máme prebudiť?" Uvedomte si, že väčšina ľudí vo svojom každodennom živote nepretržite spí. Myslím tým, že stále ešte naplno nevyužívajú celé svoje vedomie, aby preskúmali a rozšírili svoju vesmírnu životnú cestu. Drvivá väčšina z nás je zameraná na fyzický život a len sem tam sa zľahka cez deň dotkne duše.

Keď však nastane nejaká osobná situácia alebo sa prihodí niečo závažné vo svete a my zrazu čelíme obrovskej výzve, ukáže sa, že musíme ísť do svojho vnútra. Zistíme, že odpovede na svoje otázky nenájdeme vo vonkajšom svete. Už sa vám to niekedy stalo? Dosiahli ste už v živote bod zlomu? Pravdepodobne ste už počuli o budíčkoch. Sú to životné situácie, ktoré nás prinútia zastaviť sa a popremýšľať o tom, kto sme, kam smerujeme a prečo sme tu. Môže to byť zdravotný problém, nehoda, rozpad vzťahu, udalosť vo svete či pretrvávajúca nepriazeň osudu. Nech je to čokoľvek, keď sa váš budíček dostaví, spoznáte to, pretože vás prinúti zastaviť sa a zvážiť ďalšie kroky. Prebúdzanie môže nejaký čas trvať Ako zistíte, či ste sa už prebudili alebo či je váš zlomový bod dostatočne závažný na to, aby vás prebudil? Je to jednoduché, po prebudení sa vo vás začne rozlievať pocit expanzie. Odrazu vo svojom vnútri viete, že prichádza sloboda. Môže sa stať, že pocítite tiché nadšenie; to sa stalo mne pri prvom prebudení.

Duša neposudzuje, ako a kedy však môže vnímať proces nášho rozvoja ako chybný. To sa sa prebudíme. Osobnosť zvyčajne stáva vtedy, keď hlava nie je zosúladená so srdcom a je od neho odpojená. V prípade, že sme sa už prebudili a vedome kráčame po svojej duchovnej ceste, pracujú srdce a hlava ako tím.

Duša prichádza s originálnou myšlienkou a odovzdáva ju osobnosti na realizáciu. Ako to prebieha? Keď umožníte hlave, aby sa upokojila, a zastavíte roj myšlienok, osobnosť okamžite zostúpi do srdca. Duša sa zosúladí s hlavou a na štartuje predstavy v mozgu. Vďaka tomu sa spustí predstavivosť, ktorá začne na plátno neviditeľnej dimenzie maľovať obrazy. Tie vytvoria rámec, v ktorom vykryštalizujú vaše fyzické výtvory. Aby sa hlava ľahšie vypla a mohla sa tak spustiť predstavivosť, je dobré na nejaký čas sa utíšiť a cez deň často odpočívať. Sústreďte sa na niečo jednoduché, napríklad na lúče slnka na pokožke, krásnu hudbu alebo teplotu a chuť šálky čaju či kávy. Pozornosť vášho vedomia sa tým automaticky prepne z vonkajšieho sveta na vnútorný a predstavivosť môže rásť. Také jednoduché to je. Precíťte, čo všetko si dokážete predstaviť Keď sme už začali využívať svoju predstavivosť v každodennom živote a užívame si to, je na čase sústrediť sa na svoje túžby. Túžby sa celkom prirodzene vynárajú z duše a zo srdca a pomáhajú nám nasmerovať svoju predstavivosť. Povedzte slovo „,túžba“. Kde v tele to cítite? Je to blízko srdca? Túžba vyvoláva pocit ten, ktorý so sebou nesie váš životný účel. Túžby vyžarujú neuveriteľne zhustenú energiu. Túžby dávajú našej predstavivosti bohatosť, hĺbku a rozsah. Navrhujem, aby ste si teraz dovolili divoké sny o svojej životnej ceste. Čo keby ste každý deň venovali nejaký čas predstavám o budúcnosti? Zamerajte na to svoju pozornosť. Sústreďte sa na to, že si pri bežných denných činnostiach budete rozvíjať predstavivosť pri ceste do práce, pri sedení v autobuse alebo v čakárni, pri sprchovaní či varení. Duša uvidí, že dokážete vykonávať každodenné činnosti a zároveň používať predstavivosť. Predstavte si, ako žijete svoj vytúžený život, a potom precíťte, aké to je žiť ho. Výklad predstáv Takže ako sa dozviete, že vaše predstavy skutočne zodpovedajú tomu, čo si máte vytvoriť vo fyzickom živote? Niekedy si totiž vymyslíme scenáre, ktoré sú naozaj čudné a vzdialené realite. Mohli by ste si napríklad predstavovať, že lietate vesmírom a napokon sa stanete pánom vzdialenej galaxie, čo je vo vašom ľudskom živote nemysliteľné. Ináč je úplne v poriadku mať úžasné a fantastické sny. Rozširujú vám vedomie a pripravujú živnú pôdu pre semená, ktoré sa stanú realitou. Je úloha osobnosti, povedať duši, čo je vo fyzickej realite možné a čo nie. Ak vaša predstavivosť vyprodukuje túžbu, ktorá je v ľudskom živote ťažko dosiahnuteľná a vyžadovala by si od vás množstvo práce, úsilia a času, bude osobnosť pravdepodobne klásť odpor alebo váhať. To je dobré znamenie. Odpor znamená, že asi presne tušíte, aké by mali byť vaše ďalšie kroky. Ak vaša predstavivosť vyprodukuje túžbu, ktorá je (tak- povediac) mimo tohto sveta, bude ju vaša osobnosť vnímať ako zábavný film. Nebude sa namáhať s odporom, pretože chápe, že tu ide o zábavné obrázky, ktoré slúžia na vaše rozptýlenie a oddych a nemajú sa realizovať vo fyzickej realite. Vnímate ten rozdiel?



Chyť ma za ruku. Odhodlanosť ktorú nesieš , nepodarilo sa to zatiaľ nikomu. No presvedčila si ma o veľkých veciach, o krásach, momentoch, odvahe a porozumeniu. A ak máš byť rosa na rannej tráve zachytená slzami smútku, budem tvoj horizont horúceho lúču ktorý rozžiari kryštáli farieb v odraze vody. Si vzácna ako studený dážď v horúcich dňoch. No býva to pre teba kráľovské ? Som rád že putujem do tvojho temného ja, vidím čo sa deje v tebe. Veríš svojim pocitom nechceš ich dať najavo no srdce prekrýva rozum. Mysli pravé tvoja duša ...po čom túži ? Ukáž mi fantáziu dňa a ja ti ukážem ukryť pred hlbokou tmou. Viem že to cítiš viem že to vieš aj ty. V tej temnote budem stáť pretože to je môj domov aj keď ho cely život necítim. Moje nespavosti otvorili dvere kde zúfalosť po vypnutí hlavy vytvorila halucinácie. No nazval by som to znameniami kde si v každom jednom sne alebo vízií. To čo nesiem na srdci ma pomaličky opúšťa ale neboj sa, láska to nie je čo mi padá zo srdca. Čo keby spolu padneme v objatí do perín , nemusíme prejsť do aktu ale do očného kontaktu, v objatí neskoro v noci ale v skorom rane. Prstami sa dotýkame jeden druhého a nechty sa nám zabárajú do vlasov. V tom spodnom prádle , prehodený bielou perinou, prečo to vidím v hlave tak jasno ako ležíš vedľa mňa ? Skladám ti okuliare a ty mne náhrdelník z krku . Sme bližšie k sebe ako nikdy predtým, sme v objatí, hladíme sa navzájom. Cítiš to ? Hrudníky sa nám otvárajú a duše prepájajú a keby sa nám to nepodarí v tomto živote…. Vidíme sa v tom ďalšom ? Hm ?




Pretože vo vôni sú uložene spomienky.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Na pokraji

Zvuková stopa